ON AIR

- Odpri v oknu

ALENKA GODEC BODI TO KAR SI

HIT DNEVA

 • Skupina

  Alfi Nipič (0) Vračam se domov

 • Skupina

  Čuki (0) Mal naprej pa mal nazaj

 • Skupina

  Kvatropirci (0) Se bova res ozrla stran

PESEM TEDNA

17.02.2018

Izbor poteka vsako soboto ob 9.35 uri. Zmagovalno skladbo pa lahko slišite v programu Radia Velenje dvakrat dnevno: po poročilih ob 9.30 in po poročilih ob 14.30.

Skupina

Natalija Verboten Del mojega srca

 1. NATALIJA VERBOTEN - Del mojega srca
 2. ZVITA FELTNA - V dobrem starem Piranu
 3. MIA ŽNIDARIč - Zabavaj se

Zarota v modrem ali …

Afera facebook, ki je razkrila zrežirano policijsko zasedo za ministra Koprivnikarja, je prejšnji teden dobila začasen epilog. Generalni direktor policije je za sedem neposredno vpletenih v »akciji« podpisal izredno odpoved delovnega razmerja. Vrniti so morali značko in pištolo, med njimi tudi predsednik enega od policijskih sindikatov. Največja tovrstna afera v zgodovini slovenske policije, ki jo nekateri pojmujejo zarota v modrem, je na varuhe reda v državi vrgla ogromen črni madež, ki ga ne bo mogoče v celoti odpraviti, tudi če bo končni epilog morebiti v korist policistom. Sence dvoma, ali je šlo za maščevanje ali je bilo v ozadju kaj drugega, bodo obstajale tudi ob mnogih nadaljnjih akcijah policistov, pisanju kazni …
Če sem bila na začetku policijske stavke bolj na strani policistov kot vlade, se danes, tako kot mnogi drugi, držim za glavo ob (tako je videti) sramotnem in nedostopnem ravnanju mož v modrem. To, da so krepko prestopili meje dovoljenega, je iz trenutnih dejstev, jasno. Načrtno izbiranje tarče zaradi tega, ker se ji želijo maščevati zaradi nestrinjanja s stavko in ne zaradi tega, ker bi tarča ogrožala varnost v prometu, je nevarno za vse. Delo policistov je opredeljeno. Med drugim je, da ustavljajo vinjene, prehitre in objestne voznike. Ustavijo jih lahko kadarkoli in kogarkoli med njimi, tudi ministra. Ne smejo pa izbirati »tarč« zaradi lastnega dokazovanja, nasprotovanja ... Je tako odveč vprašanje, ali bom morebiti med naslednjimi tarčami zaradi tega pisanja sama, ker izraženo mnenje nekomu med policisti ne bo po godu? Ali je minister osamljen »tarčni« primer? Gre za naključje ali morebiti običajno prakso?
Policisti niso društvo ali nevladna organizacija. So organ, ki, če je treba, z orožjem v roki zagotavljajo zunanjo in notranjo varnost državljanov. In zato morajo zanje veljati najvišji moralni in zakonski standardi. Policisti so prvi, ki morajo braniti zakonitost in enakost vseh državljanov pred zakonom ne glede ali so v konfliktu z delodajalcem.
Glede na krizo vrednot, glede na posameznike, ki ne izbirajo ciljev za to, da (za)vladajo nezadovoljnemu, ustrahovanemu narodu, so tudi namigovanja o kakšni drugi zaroti v ozadju vredna pomisleka. Toda tudi, če bo aferi mogoče pripisati politični predznak, gre za dogodek, ki se v policiji ne bi smel zgoditi. Posledic namreč ne bo čutilo le sedem policistov in njihovih družin. Morda le majhen madež je umazal vse.

- Tatjana Podgoršek, dne 17.03.2016

BLOGROLL


Domača lestvica

 1. Flora & Paris - Brez tebe (118)
 2. Tamara Goričanec - Kič (94)
 3. Pop Design - Norcu podoben (42)
 4. Nastja Gabor - To je življenje (28)
 5. Nino - Nekaj je na tebi (26)
 6. Kevin Koradin - Spomni se (20)
 7. Big Foot Mama - Sanja se ti ne (9)
 8. Oto Pestner - Moji metulji (7)
 9. Matematika... - Napačen čas (6)
 10. Challe Salle - Gud vajb (2)
Podrobnosti

Tuja lestvica

 1. Lost... - Crazy (11)
 2. Toto - Spanish sea (9)
 3. S.A.R.S. - Živim na Balkanu (8)
 4. Nico Santos - Rooftop (4)
 5. Flying decibels - The road (3)
 6. Cnco - Mamita (2)
 7. Mia - Kiša (2)
 8. Offenbach vs.... - Katchi (2)
 9. Shed Seven - People will talk (2)
 10. Zak Abel - All i ever do (2)
Podrobnosti

Narodnozabavna lestvica

 1. Ansambel Unikat - Kaj pa ti (21)
 2. Ansambel Spev - Za muziko bi... (12)
 3. Gregor Avsenik... - Spomin na Pariz (2)
 4. Ansambel Šepet - Ti znaš (1)
 5. Slovenski zvoki - Včasih ljubezen... (1)
 6. Ansambel Blaža... - Sanjam (0)
 7. Ansambel Mladi... - Slikar (0)
 8. Ansambel Naveza - Ko bova poročena (0)
 9. Ansambel Pogum - Spomini (0)
 10. Modrijani in... - Hočem le tebe (0)
Podrobnosti

Glasbene želje