ON AIR

- Odpri v oknu

RADIO VELENJE

HIT DNEVA

 • Skupina

  Flirrt (7) Punca v belem

 • Skupina

  Šank Rock (1) Zabava

 • Skupina

  Mambo Kings (0) Balerina

PESEM TEDNA

23.06.2018

Izbor poteka vsako soboto ob 9.35 uri. Zmagovalno skladbo pa lahko slišite v programu Radia Velenje dvakrat dnevno: po poročilih ob 9.30 in po poročilih ob 14.30.

Skupina

ANDREJ ŠIFRER Kakšen dan

 1. ANDREJ ŠIFRER - Kakšen dan
 2. SAM SMITH - Baby, You make me crazy
 3. BOYZONE - I can dream

Mramorjevo priznanje

Revija The Banker iz skupine Financial Times je slovenskega ministra za finance Dušana Mramorja izbrala za evropskega finančnega ministra leta 2016. Naziv mu je podelila za njegov prispevek pri izhodu Slovenije iz recesije in stabilizaciji bančnega sistema, za njegove uspehe pri nadaljevanju privatizacije in pri implementaciji celovitega programa reform ter aktivnosti v smeri postopne javnofinančne konsolidacije Slovenije. Namesto, da bi bili mednarodnega priznanja veseli, so mnenja krenila v drugo smer. Eni čestitajo, veliko je takih, ki grajajo. Tipično slovensko.
Čeprav so na ministrstvu za finance ob tem zapisali, da je Mramor zelo počaščen in vesel mednarodnega priznanja Sloveniji, bi brez zglednega sodelovanja vlade, državnega zbora, Banke Slovenije tega ne mogli doseči. Iz tega sledi, da si priznanja ne prisvaja. Je merila za izbor morda napisal sam Mramor, je pri kom zlobiral za priznanje ali so pri reviji spregledali, kdo si ga resnično zasluži?, se sprašujem ob številnih negativnih mnenjih. Pri tem mi bolj v ospredje sili razmišljanje o tem, da je bila znova »na delu« fovšija. Če bi revija priznanje namenila vladi, Mramorjevim predhodnikom sem prepričana, da bi imeli znova pripombe, pomisleke. Ker ti v naši družbi obstajajo povsod, razen morda pri dosežkih športnikov. Pa še pri tem bi se našel kdo, ki bi imel razlago, čemu vse pripisati zasluge za to, da je – na primer Peter Prevc nosilec zlatega orla.
Hudo je, ker vse bolj hodimo drug mimo drugega, se ne poskušamo razumeti, niti poslušati, ampak postajamo ujetniki lastnih prepričanj, ki prepogosto nimajo niti realne osnove. Vse bolj postajamo površni, poenostavljeni, negativni kot splet, na katerem preživljamo vedno več časa, kot resničnostni šovi, ki nam kažejo, da je življenje lahko še bolj primitivno od naše vsakdanjosti.
Kako znamo tudi zaradi tega sprejeti dobre zgodbe, nam dokazujejo primeri iz prakse. Ni dolgo tega, ko sem želela pisati o dosežkih podjetja s kar nekaj zaposlenimi in več kot 20 letno tradicijo na področju tehnoloških rešitev, ki svoje izdelke trži tudi na zahtevnih mednarodnih trgih, a mi je njegov direktor prijazno povedal: v naši viziji ni nastopanje v javnosti. Kajti, če se hvališ, to nekateri težko prenesejo in ti – če drugega ne - pošljejo »na glavo« inšpektorje, če pa kaj pokritiziraš, so pa odzivi … Še zdaleč se mi ni to zgodilo prvič in bojim se, da bo takih primerov v prihodnje glede na stanje duha v naši družbi še več.
Kaj poreči ob tem? Najbolje, če uporabim besede šmarškega župana: bodite uspešni in privoščite uspeh tudi drugim!

- Tatjana Podgoršek, dne 14.01.2016

BLOGROLL


Domača lestvica

 1. Bomb Shell - Bejbi (89)
 2. Bohem - Značaj (28)
 3. Zablujena... - Razvajena (do... (26)
 4. Alenka Godec - Zvezda (15)
 5. Čuki - Gremo na morje (13)
 6. Domen Kumer - Midva (8)
 7. Skupina Calypso - Monika (6)
 8. Lea Likar - Vsi vedo (4)
 9. Los ventilos - Bolj počasi (3)
 10. Nuša Rojs - Zanalašč (2)
Podrobnosti

Tuja lestvica

 1. Ed Sheeran - Candle in the wind (24)
 2. Alexander Rybak - That's how you... (6)
 3. Cesar Sampson - Nobody but you (5)
 4. Nicky Jam feat.... - Live it up (5)
 5. Selena Gomez - Back to you (5)
 6. Benjamin Ingrosso - Dance you off (4)
 7. Michael Sculte - You let me walk... (4)
 8. Pharrel... - Sangria wine (4)
 9. Bajaga i... - U sali lom (3)
 10. Netta - Toy (1)
Podrobnosti

Narodnozabavna lestvica

 1. Kraški kvintet - Mizar (124)
 2. Ansambel Zadetek - Si čisto znorela (57)
 3. Ansambel Glas - Saj že jutri (23)
 4. Ansambel Ideja - Slovenci smo... (22)
 5. Igor in Zlati... - Reci mi (19)
 6. Ansambel Norost - Na morje grem (1)
 7. Prleški kvintet - Pomlad se prebuja (1)
 8. Ansambel Livada - Moja dežela (0)
 9. Ansambel Okej - A se peljat... (0)
 10. Ansambel Utrip - Strah je votel (0)
Podrobnosti

Glasbene želje