ON AIR

- Odpri v oknu

JONAS BLUE FEAT. DAKOTA FAST CAR

HIT DNEVA

 • Skupina

  Phil Collins (5) One more night

 • Skupina

  Elvis Jackson (4) Window

 • Skupina

  Gibonni (6) Mirakul

PESEM TEDNA

17.02.2018

Izbor poteka vsako soboto ob 9.35 uri. Zmagovalno skladbo pa lahko slišite v programu Radia Velenje dvakrat dnevno: po poročilih ob 9.30 in po poročilih ob 14.30.

Skupina

Natalija Verboten Del mojega srca

 1. NATALIJA VERBOTEN - Del mojega srca
 2. ZVITA FELTNA - V dobrem starem Piranu
 3. MIA ŽNIDARIč - Zabavaj se

Mramorjevo priznanje

Revija The Banker iz skupine Financial Times je slovenskega ministra za finance Dušana Mramorja izbrala za evropskega finančnega ministra leta 2016. Naziv mu je podelila za njegov prispevek pri izhodu Slovenije iz recesije in stabilizaciji bančnega sistema, za njegove uspehe pri nadaljevanju privatizacije in pri implementaciji celovitega programa reform ter aktivnosti v smeri postopne javnofinančne konsolidacije Slovenije. Namesto, da bi bili mednarodnega priznanja veseli, so mnenja krenila v drugo smer. Eni čestitajo, veliko je takih, ki grajajo. Tipično slovensko.
Čeprav so na ministrstvu za finance ob tem zapisali, da je Mramor zelo počaščen in vesel mednarodnega priznanja Sloveniji, bi brez zglednega sodelovanja vlade, državnega zbora, Banke Slovenije tega ne mogli doseči. Iz tega sledi, da si priznanja ne prisvaja. Je merila za izbor morda napisal sam Mramor, je pri kom zlobiral za priznanje ali so pri reviji spregledali, kdo si ga resnično zasluži?, se sprašujem ob številnih negativnih mnenjih. Pri tem mi bolj v ospredje sili razmišljanje o tem, da je bila znova »na delu« fovšija. Če bi revija priznanje namenila vladi, Mramorjevim predhodnikom sem prepričana, da bi imeli znova pripombe, pomisleke. Ker ti v naši družbi obstajajo povsod, razen morda pri dosežkih športnikov. Pa še pri tem bi se našel kdo, ki bi imel razlago, čemu vse pripisati zasluge za to, da je – na primer Peter Prevc nosilec zlatega orla.
Hudo je, ker vse bolj hodimo drug mimo drugega, se ne poskušamo razumeti, niti poslušati, ampak postajamo ujetniki lastnih prepričanj, ki prepogosto nimajo niti realne osnove. Vse bolj postajamo površni, poenostavljeni, negativni kot splet, na katerem preživljamo vedno več časa, kot resničnostni šovi, ki nam kažejo, da je življenje lahko še bolj primitivno od naše vsakdanjosti.
Kako znamo tudi zaradi tega sprejeti dobre zgodbe, nam dokazujejo primeri iz prakse. Ni dolgo tega, ko sem želela pisati o dosežkih podjetja s kar nekaj zaposlenimi in več kot 20 letno tradicijo na področju tehnoloških rešitev, ki svoje izdelke trži tudi na zahtevnih mednarodnih trgih, a mi je njegov direktor prijazno povedal: v naši viziji ni nastopanje v javnosti. Kajti, če se hvališ, to nekateri težko prenesejo in ti – če drugega ne - pošljejo »na glavo« inšpektorje, če pa kaj pokritiziraš, so pa odzivi … Še zdaleč se mi ni to zgodilo prvič in bojim se, da bo takih primerov v prihodnje glede na stanje duha v naši družbi še več.
Kaj poreči ob tem? Najbolje, če uporabim besede šmarškega župana: bodite uspešni in privoščite uspeh tudi drugim!

- Tatjana Podgoršek, dne 14.01.2016

BLOGROLL


Domača lestvica

 1. Flora & Paris - Brez tebe (153)
 2. Tamara Goričanec - Kič (104)
 3. Pop Design - Norcu podoben (50)
 4. Kevin Koradin - Spomni se (42)
 5. Nino - Nekaj je na tebi (34)
 6. Nastja Gabor - To je življenje (30)
 7. Big Foot Mama - Sanja se ti ne (10)
 8. Oto Pestner - Moji metulji (7)
 9. Matematika... - Napačen čas (6)
 10. Challe Salle - Gud vajb (2)
Podrobnosti

Tuja lestvica

 1. Lost... - Crazy (14)
 2. Toto - Spanish sea (12)
 3. S.A.R.S. - Živim na Balkanu (10)
 4. Nico Santos - Rooftop (7)
 5. Mia - Kiša (4)
 6. Cnco - Mamita (3)
 7. Flying decibels - The road (3)
 8. Offenbach vs.... - Katchi (3)
 9. Shed Seven - People will talk (2)
 10. Zak Abel - All i ever do (2)
Podrobnosti

Narodnozabavna lestvica

 1. Ansambel Unikat - Kaj pa ti (36)
 2. Ansambel Spev - Za muziko bi... (18)
 3. Gregor Avsenik... - Spomin na Pariz (2)
 4. Ansambel Mladi... - Slikar (1)
 5. Ansambel Šepet - Ti znaš (1)
 6. Slovenski zvoki - Včasih ljubezen... (1)
 7. Ansambel Blaža... - Sanjam (0)
 8. Ansambel Naveza - Ko bova poročena (0)
 9. Ansambel Pogum - Spomini (0)
 10. Modrijani in... - Hočem le tebe (0)
Podrobnosti

Glasbene želje