ON AIR

- Odpri v oknu

SAFRI DUO A-LIVE (THE BONGO SONG)

HIT DNEVA

 • Skupina

  RUDI BUČAR (2) Greva naprej

 • Skupina

  FRENK NOVA (0) Leto

 • Skupina

  AVICII FEAT. RITA ORA (0) Lonely together

PESEM TEDNA

18.11.2017

Izbor poteka vsako soboto ob 9.35 uri. Zmagovalno skladbo pa lahko slišite v programu Radia Velenje dvakrat dnevno: po poročilih ob 9.30 in po poročilih ob 14.30.

Skupina

Marko Vozelj in Mojstri Ljubezen ni samo navada

 1. MARKO VOZELJ IN MOJSTRI - Ljubezen ni samo navada
 2. PARNI VALJAK - Vrijeme
 3. JENNIFER LOPEZ FEAT. WISIN - Amor amor amor

Nova zaveza

Mladim Velenja ponovno velja izkazati priznanje za izvedeni proces priprave lokalnega programa  razvoja delovanja mladih v Mestni občini Velenje. Po letu 2010 gre že za drugega in predstavlja najlepšo mogočo obliko izkaza aktivnega medgeneracijskega sodelovanja in aktivnega državljanstva. Priznanje gre izkazat tudi občinski upravi in Svetu MO Velenje, v slovenskem prostoru sta po merjenju posluha za mlade zagotovo v samem vrhu kot odličen primer oblikovanja in omogočanja sinergij.
Finančni del strategije se v celotni zgodbi ne zdi posebej relevanten element in to vsemu skupaj daje posebej zanimivo noto. Zanimivo zato, ker je cilje mogoče dosegati ne zgolj skozi en mehanizem (razpis za sofinanciranje projektov bi na letni ravni zagotovil do 45.000,00 €) temveč tudi skozi načrte številnih mladinskih organizacij in organizacij za mlade, njihov seštevek je namreč več desetkratnik tega, kar predstavlja občinski razpis sam. Res, da so javni proračunski viri prisotni še pri katerem deležniku, vendar je slika zelo skladna in spodbudna tudi, če gledamo skozi prizmo aktiviranih zasebnih sredstev. Skratka, v programu smo priče veliki bližini med sprejetimi načeli in predlogi ukrepov za izvrševanje v praksi.
Na ravni strukture program zajame vsa pomembna področja življenja mladih, spodbudno je, da je mogoče začutiti skrb za sovrstnike s posebnimi potrebami in na družbenem robu. Videti je, da program na daljši rok zasleduje cilje, ki so skladni s cilji na nacionalni ravni. Na tako usklajen način je mogoče pričakovati nove sinergije in lažje mreženje že v samem startu. Takšna področja so na primer kazalniki krajšanja obdobja povprečne starosti selitve mladih od staršev; zmanjševanje deleža mladih, ki uživajo tobak, alkohol in droge; zmanjševanje deleža mladih med 15 in 29 letom, ki so brez zaposlitve in niso vključeni v nobeno obliko formalnega izobraževanja; ohranjanje visoke vključenosti mladih v izobraževalni sistem; zmanjšanje nezaposlenih mladih. Drugi del je teh, ki so posebej uveljavljeni za MO Velenje. Da sam program sega širše in v druge politike, je posebej spodbudno. Zakaj bi se namreč omejeval s težavo, da občina tudi sama nima veliko pristojnosti in neposrednega vpliva na zaposlovanje v segmentu trga. Že dejstvo samo, da se poudarja prioriteta in išče sinergije, je večkrat pol poti do rešitve. Dokument je s tega zornega kota kazalnik aktivne in angažirane mladine, in kot tak že kaže na kulturo prihodnje generacije aktivnih občanov. Mogoče so s to svojo angažiranostjo mlade Velenjčanke in Velenjčani uspeli obraniti tudi avtonomijo, ki jim jo na neki način zagotavlja javni zavod Mladinski center Velenje. Lokalna skupnost je namreč pred odločitvijo, kako racionalizirati svoje poslovanje in občinski upravi se zdi združevanje zavodov možni način za dosego cilja. Gre za mentaliteto sodelovanja, delitve znanj, povezovanja. Ta je v preteklosti izkazana tudi v praksi. Kjer so občinske uprave mlade izključevale iz procesov odločanja, so se jim mladi dobesedno zgodili. Povezali so se v nove skupnosti in vstopili v polje odločanja - skozi volitve v sam občinski svet in tako zdaj soodločajo in usmerjajo spekter politik, ki jih nujno niti ne zanimajo posebej. Pač še nekaj jalove energije. Hvala vsem, ker se tokrat to ne dogaja pri nas.

- Aleš Ojsteršek, dne 31.12.2015

BLOGROLL


Domača lestvica

 1. Brigita Šuler - Hvala ti za... (82)
 2. Zvita feltna - Edina (73)
 3. Flirrt - Punca v belem (63)
 4. Jackson - Podira se svet (51)
 5. Lamai - Spet te slišim (21)
 6. Mjav - A sem tvoja (6)
 7. Žiga Rustja - Kralj zelenega... (6)
 8. King Foo - 1000 besed (5)
 9. 6 Pack Čukur - Instabejb (4)
 10. Omar Naber - Moja (4)
Podrobnosti

Tuja lestvica

 1. Charlie Puth - How long (9)
 2. Onerepublic... - Rich love (7)
 3. Rod Stewart... - Do ya think i'm... (6)
 4. Sergej feat.... - Oči nikad ne stare (6)
 5. Rita Ora - Anywhere (5)
 6. Axwell &... - More than you know (4)
 7. Bryan Adams - Please stay (4)
 8. Leteči odred - Non stop (4)
 9. Mika - It's my house (4)
 10. Jonas Blue... - We could go back (3)
Podrobnosti

Narodnozabavna lestvica

 1. Mladi korenjaki - Očetovo darilo (66)
 2. Ansambel Spev - Krka sanjava (40)
 3. Sekstakord - Ne igraj se,... (24)
 4. Topliška pomlad - Nasprotja se... (14)
 5. Krimski lisjaki - Najin čas (9)
 6. Gregor Avsenik... - Spomin na Pariz (8)
 7. Ansambel Plus - Muzikant ni... (6)
 8. Ansambel Florjan - Dekleta in... (5)
 9. Ansambel Naveza - Ko bova poročena (5)
 10. Ansambel Vihar - Tebi verjela sem (4)
Podrobnosti

Glasbene želje